Food Technology: NVWA over schoonmaak en verificatie als voorwaarden voor productie

23 februari 2023 Redactie Food

Levensmiddelenbedrijven zijn primair verantwoordelijk voor voedselveiligheid.  Het is de taak van de NVWA om toe te zien dat bedrijven de relevante wettelijke voorschriften op gebied van voedselveiligheid volgen. Omdat 100% (voedsel)veiligheid nou eenmaal niet te garanderen valt gaat ook bij industriële productie van levensmiddelen wel eens wat mis.

In zijn presentatie op vakbeurs Food Technology laat Coen van der Weijden, Coördinerend/Specialistisch Inspecteur bij de NVWA, zien wat de NVWA vanuit het toezicht tegenkomt, mede middels forensische technieken, en welke lessen te trekken zijn om vooral procesontwerpfouten te voorkomen.

Over de spreker

Coen van der Weijden is opgeleid biochemicus/microbioloog.  Hij heeft na 10 jaar academisch onderzoek aan verschillende bacteriën, 12,5 jaar bij DSM gewerkt aan ontwikkeling en kwaliteitscontrole van bacteriën en schimmels voor productie van levensmiddeleningrediënten en geneesmiddelen.

Sinds 2015 werkt hij bij de NVWA, waar hij verantwoordelijk is voor het onderwerp microbiologische voedselveiligheid. Op Food Technology gaat Coen vertellen wat de bevoegde autoriteit ziet bij bedrijven waar schoonmaak en verificatie niet afdoende in het productieproces geborgd zijn.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?