Lezing Food Technology: Recente ontwikkelingen in milde conservering en scheidingstechnologieën

14 maart 2022 Redactie Food

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI belicht in de aanloop lezingen die op het evenement gegeven worden.

Docent Onderzoeker Rob van Diepenbeek (HAS Hogeschool) geeft op 14 april de lezing Recente ontwikkelingen in milde conservering en scheidingstechnologieën.

Over de lezing
Het lectoraat ‘Voedselproductie in een Circulaire Economie’ aan de HAS Hogeschool, samen met het Food Tech Brainport, Technology providers en de industrie ontwikkelt en introduceert veelbelovende innovatieve technologieën. Milde conservering en milde scheidingstechnologieën worden uitgelegd en met focus op welke rol ze kunnen spelen in het terugdringen van verspilling (food en energieverbruik) door enerzijds een mild proces en anderzijds het verlengen van de houdbaarheid en verwaarden van zijstromen. Technologieën met exotische namen als hoge druk pasteurisatie, dunne film drogen onder vacuüm, radio-magnetisch vriezen en pulserende elektrische velden worden al toegepast of kunnen snel naar de markt.

Profiel Rob van Diepenbeek

- Master Food Science & Technology (WUR).
- 20 jaar industrie en internationale ervaring:
o CIAT (Int. Centrum voor Tropische Agricultuur), Colombia;
o Nutreco Aquaculture Research Centre, Noorwegen;
o Mars Inc. (12 jaar);
@Mars: Externe innovatie geleid op Hoge druk technologie (HPP):
- Succesvolle FDA goedkeuring in de VS voor HPP Sterilisatie proces en product
- Lancering HPP pesto lang houdbaar, kamertemperatuur.

6 jaar HAS Hogeschool:
- Docent-Onderzoeker, opleiding Voedingsmiddelentechnologie
- Lectoraat Voedselproductie in een Circulaire Economie.

Met Food Tech Brainport en Bodec o.a. maken we studenten enthousiast voor toegepast onderzoek op uitdagingen uit de voedselindustrie. Focus op milde conservering en – scheidingstechnologieën en productoplossingen met minder verspilling (energie en voedsel).

Altijd op de hoogte blijven?