Food Technology: Robotica in de food, uitdagingen en mogelijkheden

2 maart 2023 Redactie Food

Robots en cobots worden steeds meer toegepast in de foodindustrie. De belangrijkste uitdagingen daarbij zijn de omgevingscondities en vooral de benodigde intelligentie en flexibiliteit. Doordat food producten meestal niet vormvast en daardoor onvoorspelbaar zijn, zijn er vaak geavanceerde vision systemen en ook speciale tooling nodig om succesvol te kunnen automatiseren. In de lezing van Yaskawa Benelux op vakbeurs Food Technology gaat Eddie Mennen in op de mogelijke oplossingsrichtingen, onderbouwd door enkele voorbeelden.

Over de spreker

Eddie Mennen is Managing Director bij Yaskawa Benelux. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in de industriële automatisering, is werkzaam geweest bij Vanderlande en VDL Steelweld en is nu sinds ruim 18 jaar verantwoordelijk voor de activiteiten van Yaskawa in de Benelux.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?