Food2Smile bij Plus

16 maart 2016

Food2Smile ligt vanaf nu ook in de schappen bij Plus. Het is de eerste supermarktketen die het verantwoordere snoep in het assortiment opneemt. Het gaat om fruitfingers, kandies, twisters, gummibears en colabottles.

Dat meldt Plus. Het snoep van Food2Smile bevat geen toegevoegde suikers, dus heeft het minder calorieën en is het minder schadelijk voor de tanden. Ook bevat het alleen natuurlijke kleurstoffen.

De meeste varianten zijn vrij van lactose en gluten en de fruitfingers zijn geheel veganistisch. Voor de zoete smaak bevatten sommige snoepjes fruitsap en –puree en andere de natuurlijke suikervervanger Isomalt uit bieten.

Verantwoordere keuze

Plus, die zich profileert als meest verantwoorde supermarkt van Nederland, wil klanten met deze stap een verantwoordere keuze bieden, ook op snoepgebied. De retailer levert al snackgroenten, fruit en noten als gezonde tussendoortjes.

Food2Smile is een initiatief van Miriam Bouwens en Gerard van Vliet. Bouwens is voedings- en gewichtscoach en ontwikkelde eerder de methodieken Afvallen Junior en Lifestyle Junior. Van Vliet houdt presentaties en is auteur van onder meer Het Vitaliteit Boek en De Vitale Organisatie.

Gezondheidswinst te behalen

Beiden willen Nederland gezonder, vitaler en gelukkiger te maken. Zij stellen dat vooral bij snacken en snoepen nog veel gezondheidswinst te behalen valt, te beginnen bij kinderen.

Het assortiment snackgroenten en verantwoorde tussendoortjes bij Plus wordt dit jaar nog verder uitgebreid, laat de retailer weten.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?