Foodtruck toert langs universiteiten

19 september 2012

ROTTERDAM - De Foodtruck is een tocht begonnen langs Hogescholen en Universiteiten. Met het initiatief willen Unilever Food Solutions en cateraar Eurest gezonder eten promoten onder studenten.

Eerder serveerde Onno Kokmeijer van sterrenrestaurant Ciel Bleu tijdens Dance Valley in Spaarnwoude (zie foto) bezoekers vanuit de Foodtruck  streetfood, als aftrap van het ‘Verleidelijk lekker’- programma van Unilever Food Solutions. "Een tikkeltje gezonder dan wat festivalbezoekers normaal gesproken gewend zijn", aldus de bedrijven.

Deze actie werd gehouden naar aanleiding van een onderzoek van Unilever Food Solutions. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat consumenten en dus ook studenten graag een gezondere optie willen wanneer ze buitenshuis eten. Daarom introduceerde Unilever Food Solutions het ‘Verleidelijk lekker’- programma, waarmee zij onder andere cateringondernemers helpt kleine veranderingen in hun menu’s aan te brengen en zo hun gasten helpen een gezondere maaltijd te kiezen.

Meer groente

"Door bijvoorbeeld minder vet en meer groente te gebruiken is een maaltijd al snel een stuk gezonder. Ook de presentatie en de beschrijving van de gerechten op het menu zijn daarbij belangrijk. Deze kleine acties maken voor beide partijen samen een groot verschil voor de gezondheid van studenten en helpt hiermee de groeiende obesitasproblematiek aan te pakken."

Vanuit de Foodtruck zullen kleine gerechten uitgedeeld worden. Met een kortingsbon kan een ‘gezonder’ gerecht in het bedrijfsrestaurant gekocht worden. Eurest hoopt zo studenten ook te stimuleren te kiezen voor gezond.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?