Foppen niet vervolgd vanwege Salmonella

6 april 2016

Het Openbaar Ministerie stelt geen vervolging in tegen de directie van zalmverwerker Foppen uit Harderwijk voor het veroorzaken van de Salmonellabesmetting in 2012.

Dat bericht Vismagazine. Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat Foppen strafbare feiten heeft gepleegd. Letselschadespecialist Yme Drost had namens zes mensen die besmette vis hadden gegeten, aangifte gedaan tegen de visverwerker. Zij vinden dat Foppen schuldig is aan het lichamelijke letsel dat ze hebben opgelopen.

Gerookte zalm

De slachtoffers werden in 2012 ziek na het eten van gerookte zalm en hebben nog steeds lichamelijke klachten. Ze willen dat het Openbaar Ministerie alsnog onderzoek doet naar de zaak. Eerder, in 2013, zag het OM ook al af van een strafrechtelijk onderzoek. Drost deed nu na drie jaar nogmaals aangifte namens zijn cliënten. Maar de officier van justitie heeft dit verzoek nu dus afgewezen. Drost beraad zich op vervolgstappen. “Het OM doet de zaak af zonder zich er in te verdiepen. Ik wil me hier dan ook niet bij neerleggen.”

Lees ook: 

Altijd op de hoogte blijven?