Fotocel met touchscreen

26 maart 2024 SICK B.V.
Of het mogelijk was om het gebruiksgemak en het toepassingsbereik van fotocellen naar een nog hoger niveau te tillen? De nieuwe generatie fotocel schittert door eenvoud – mede mogelijk gemaakt door het touchscreen en het one-for-allconcept en is voor meer toepassingen inzetbaar.

De SICK W10 is de eerste fotocel ter wereld met een touchscreen. Op het scherm – ter grootte van een sporthorloge – kiest de operator of procesengineer al swipend de gewenste instellingen, afstand en beveiligingsstatus (uitgebreide configuratie via IO-Link). Wie een smartwatch kan bedienen, kan overweg met het intuïtieve scherm met pictogrammen van de W10. Een handleiding lezen is niet nodig, maar blijft natuurlijk wel aan te raden.

Eenmaal zorgvuldig ingesteld kan het handig zijn dat de instellingen van de fotocel bewaard blijven en niet worden aangepast. Speciaal daarvoor biedt de W10 de mogelijkheid van lock-outbeveiliging. De robuuste roestvaststalen behuizing – verkrijgbaar met en zonder snuit – herbergt een lasertriangulatiesysteem met een lijnimager en heeft een hoge nauwkeurigheid en detectieherhaalbaarheid en instelbare reactietijden.

Altijd op de hoogte blijven?