FrieslandCampina neemt IDB Belgium over

11 juni 2012

AMERSFOORT - FrieslandCampina heeft een overeenkomst getekend met Irish Dairy Board voor de overname van IDB Belgium, één van de grootste verpakkers van kaas in België.

IDB Belgium verpakt kaas voor een aantal internationale klanten, verkoopt eindproducten in het eigen land en

exporteert naar 11 andere landen. IDB  is ook specialist op het gebied van het verpakken van diverse merkproducten, aldus FrieslandCampina.

In 2011 kwam de omzet van IDB Belgium uit op circa 100 miljoen euro. “Met deze overname breidt FrieslandCampina haar marktpositie met voorverpakte kaas voor zowel retailers als horeca uit”, aldus Piet Hilarides, Chief Operating Officer bij FrieslandCampina en verantwoordelijk voor de business group Cheese, Butter & Milkpowder. "Deze overname draagt bij aan onze groeidoelstelling in onze strategie route2020.”

IDB Belgium beschikt over een productiefaciliteit in Genk met 15 verpakkingslijnen. De onderneming biedt een breed gamma aan verpakkingen en versnijdingsvormen zoals geraspt of gesneden in blokken, kubusjes of frietjes, of in plakken van 15 gram tot 6 kilo. De fabriek telt circa 160 medewerkers. IDB Belgium zal onafhankelijk blijven opereren.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. FrieslandCampina verwacht de overname eind juli af te ronden.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?