FrieslandCampina vernieuwt Optimel

11 april 2018

FrieslandCampina vernieuwt de receptuur van alle producten van Optimel. De vernieuwde Optimel heeft volgens de zuivelproducent meer smaak, maar minder ingrediënten. In de nieuwe receptuur zijn alleen de 'onmisbare' ingrediënten overgebleven. Zo bevat bijvoorbeeld de Optimel drinkyoghurt meer en mildere magere yoghurt, geen kleurstoffen en alleen nog vruchtensappen van de naamgevende vrucht.

De aanpassingen in de receptuur van het Optimel-assortiment past binnen de ambitie van FrieslandCampina om eenvoudigere producten met alleen onmisbare ingrediënten aan te bieden. FrieslandCampina werkt de komende jaren onder andere aan suikerreductie en aan producten met minder ‘onnodige’ ingrediënten. Zo wil het bedrijf inspelen op de behoeften van de bewuste consument. De wijziging in receptuur gaat gepaard met een uitgebreide media- en activatiecampagne.

FrieslandCampina lanceerde Optimel in 1998. Optimel groeide de afgelopen twintig jaar uit tot een groot. Volgens de cijfers van het Gfk consumeert ruim veertig procent van de Nederlandse huishoudens regelmatig Optimel. De producten bevatten nul procent vet en geen toegevoegde suikers.

Altijd op de hoogte blijven?