Fusie brancheverenigingen koffie en thee

1 februari 2010

RIJSWIJK - De brancheorganisaties van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Koffiehandel, de Vereniging van Nederlandse Thee-Importeurs en Thee-Exporteurs en de Vereniging van Nederlandse Koffiebranders en Theepakkers gaan fuseren.

Daartoe  hebben de leden van de drie brancheorganisaties besloten. De gemeenschappelijke vereniging draagt de naam Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT).

KNVKT-voorzitter Rob Koller zegt dat door de fusie  één effectieve en zichtbare sectororganisatie voor alle Nederlandse koffie- en theebelangen ontstaat. 'Door de bundeling van de gemeenschappelijke belangen van koffiebranders, theepakkers en de koffie- en theehandel beschikt de vereniging over meer autoriteit en inbreng.'

Bij de nieuwe branchevereniging zijn 55 bedrijven aangesloten lidbedrijven. 'Met een dekkingsgraad van 98 procent geniet de vereniging een breed draagvlak binnen de branche wat een sterke organisatie mogelijk maakt.'

Spreekbuis
De KNVKT is spreekbuis voor bedrijven en aanspreekpunt voor handelspartners, maatschappelijke organisaties, overheid, politiek en media. Bovendien is de vereniging een overlegplatform en kenniscentrum voor het uitvoeren van gemeenschappelijke taken op het terrein van ketenbeheer als duurzaamheid, voedselveiligheid en energiebesparing).

De KNVKT geeft consumenten ook informatie over etikettering, gezondheidsclaims, geografische indicaties, gezondheid, oorsprong en bereiding.

Lees ook:
DE: vrouwenpanel ontwikkelt koffiesmaak (2 december 2009)

Internetters googelden massaal op Senseo (2 december 2009)

EU: koffiecontract provincie niet fair (30 oktober 2009)

Theedrank met tapiocaparels (13 oktober 2009)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over thee 

Alle berichten over koffie

Altijd op de hoogte blijven?