Fusie Dutch Seaweed Group en SeaweedTech

16 februari 2023 Redactie Vismagazine Pixabay
Foto: Pixabay

Dutch Seaweed Group en SeaweedTech hebben besloten om samen verder te gaan, nadat de bedrijven eerst een tijd samen hebben gewerkt. Het is nog niet bekend of er een nieuwe naam komt voor de gefuseerde bedrijven. Dat meldt Bio Journaal.

De twee bedrijven houden zich bezig met de kweek van zeewier, maar gebruiken elk een andere methode. Dutch Seaweed Group kweekt zeewier in de Oosterschelde, terwijl SeaweedTech de teelt in kassen wil opzetten. Daarnaast importeert SeaweedTech zeesla van de Israëlische onderneming Seakura die ook in kassen teelt.

Gezamenlijk willen de bedrijven de markt van biologisch zeewier verder ontwikkelen. “Met elkaar hebben we nu mensen met diverse expertises aan boord, niet alleen sales en productontwikkeling, ook op cultivatie. We hebben nu ineens drie experts in 'wierkunde”, vertelt Alwin B Kool van SeaweedTech aan Bio Journaal. “Natuurlijk is de teelt en de groei van het wier in het open water anders dan in bakken, maar het opkweken van zeesla uit sporenmateriaal is redelijk hetzelfde. En of we nu op het land of in de Oosterschelde kweken, uiteindelijk delen we onze afzetmarkt.”

Bron: Bio Journaal

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?