FWS ondertekent handvest Voedingsaanbod Scholen

27 juni 2013

DEN HAAG - De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) heeft het handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod op Scholen’ ondertekend. De organisatie wil daarmee bijdragen aan een gezond voedingsaanbod in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

“Frisdranken, waters, sappen en siropen hebben een bescheiden aandeel in de totale consumptie” zegt Raymond Gianotten, directeur FWS. “Dat blijkt uit het onderzoek ‘Drankenconsumptie in Nederland’ dat GfK in opdracht van de FWS, op basis van de laatste Voedselconsumptiepeiling heeft gedaan. Dat neemt niet weg dat we als FWS onze verantwoordelijkheid nemen in strijd tegen overgewicht.”

De FWS wil dit onder meer doen met een gevarieerd aanbod aan frisdranken, waters, sappen en siropen, vanaf nul calorieën. Ook biedt de vereniging een ruime keuze aan verpakkingen met inhoudsmaten die variëren van 150 ml tot 2 liter.

Het handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod op scholen’ is een initiatief van het Convenant Gezond Gewicht en het Voedingscentrum. Met het handvest zetten aangesloten partijen zich in om gezond eten en drinken op scholen en in kantines te realiseren.

Het gaat om afspraken voor een stap voor stap aanpak naar een gezonder voedingsaanbod op scholen in het voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?