Gebak tegen ondervoeding bij C1000

29 juni 2012

AMERSFOORT - Het Bouwsteentje, een gebakje tegen ondervoeding, komt binnenkort in het assortiment van 20 C1000-supermarkten. Later volgt een landelijke introductie bij C1000. Dat betekent dat het gebakje nu ook de stap naar de retail maakt, meldt de Levensmiddelenkrant.

Het energie- en eiwitverrijkt gebakje wordt nu al gebruikt in ziekenhuizen en zorginstellingen, om ouderen en patiënten voldoende op gewicht te houden. Er is ook een slikbare variant, de Easy to Eat, voor patiënten met slikproblemen.

De Bouwsteentjes ontstonden in 2008 door de vraag vanuit de zorg voor gebakjes met vitaminen, minarelen en eiwitten voor mensen die te maken hebben met ondervoeding. Met deze vraag zijn Jeroen Majoor en Huib van Leeuwen, beide de directie van Innopastry, aan de slag gegaan.

De gebakjes waren als pilot al te koop bij één C1000 in Gouda. De  komende weken komen ze voor vast bij 20 C1000-supermarkten. Later dit jaar volgen ook de andere C1000-winkels, zodat een landelijke dekking ontstaat.

De gebakjes zijn per 4 stuks te koop, in een strakke, kleurrijke verpakking. Dat maakt wel dat de achteloze consument zich bij het vriesvak zou kunnen vergissen.

Toch wil Innopastry geen duidelijke boodschap op de verpakking van de Bouwsteentjes. Een gebakje eet je omdat het lekker is, niet omdat het moet, redeneert hij in het Financieele Dagblad.

Hij wil met zijn product dan ook zo ver mogelijk wegblijven uit de klinische hoek.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?