Gedeelde eerste plaats voor beste volkorenbrood

12 juli 2017

Volkorenbrood is nog altijd de populairste broodsoort van ons land. Volgens de Consumentenbond koop je het allerlekkerste volkorenbrood van Nederland bij Bakkerij ’t Stoepje en Bakker Ammerlaan. Beide haalden een 7,3 in de test.

Test Consumentenbond

Een smaakpanel testte de volkorenbroden van vijftien supermarkten en landelijke bakkerijketens. Het panel roemde het fijn volkorenbrood van Bakkerij ’t Stoepje vooral om de versheid en smaak. Het volkorenbrood is rijk aan vezels, B-vitaminen en mineralen. De bakkers van Bakkerij 't Stoepje bakken het brood uiteraard dagelijks vers.

Het brood van Bakker Ammerlaan was één van de favorieten van het smaakpanel. "Een perfect Nederlands volkorenbrood" aldus een van de proevers. Het brood kreeg de maximale score van 5 sterren voor zowel de smaak als het vezelgehalte.

Supermarktbrood

Veel Nederlanders kopen vanwege het gemak hun brood in de supermarkt. Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat het beste brood toch echt van de bakker komt. Het brood van de bakker is vaak verser, omdat er minder tijd zit tussen het moment dat het uit de oven komt en het moment dat het in de schappen komt te liggen. Ook blijft het brood langer knapperig omdat bakkers het brood pas verpakken als het verkocht wordt.

Bakkerij 't Stoepje Bakkerij 't Stoepje

Bakkerij ‘t Stoepje werd opgericht in 1979. Het is de bekendste en grootste franchiseformule in brood, koek en banket op de markten in Nederland.

Inmiddels staat Bakkerij ‘t Stoepje wekelijks op meer dan 600 markten in Nederland. Vanaf 2007 doet de bakkerij ook markten in België aan.

Bakker-Ammerlaan Bakkerij Ammerlaan

Bakker Ammerlaan is een echt familiebedrijf. Inmiddels staat daar de vijfde generatie aan het roer. De eerste bakker, Leonardus Ammerlaan, begon in 1896 een bakkerij met een kleine winkel in de Bleiswijkse Dorpsstraat. Hier stond de bakkerij 106 jaar.

In 2002 verhuisde de bakkerij naar een nieuw pand op het bedrijventerrein in Bleiswijk. Vanuit deze bakkerij worden 28 eigen winkels van brood en banket voorzien. De winkels liggen in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Delft, Hazerswoude, Nieuwerkerk a/d IJssel, Nootdorp, Pijnacker, Rotterdam, Schiedam, Waddinxveen, Zevenhuizen en Zoetermeer.

 

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?