Gezonde Korte Ketens verbindt agri/food-ondernemers en zorg

26 september 2017

In de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee begint in november het praktijkprogramma van stichting Diverzio: Gezonde Korte Ketens. Dit wordt uitgevoerd in samenwerking met de Rabobank Het Haringvliet. Het programma is gericht op agri/food-ondernemers, die hun verse streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties in de regio willen brengen. Zo leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten en cliënten in de volle breedte van de zorg.

Win-winsituatie

Het programma Gezonde Korte Ketens brengt telers en kwekers in contact met regionale afnemers. Dit is een win-win situatie. De ondernemers krijgen een goede prijs voor hun eerlijke producten. En de zorgorganisaties kunnen hun kwetsbare doelgroepen een gezondere en lekkerder maaltijd bieden, met herkenbare smaken uit eigen streek. Het is de derde regio op rij die met dit programma start.

Vier masterclasses

Gezonde Korte Ketens bestaat uit vier masterclasses. Deze zijn op 22 november 2017 en op 17 januari, 14 maart en 24 april 2018. In deze masterclasses leren ondernemers uit de agri- en foodbusiness hoe ze een rendabele lokale of regionale afzet tot stand kunnen brengen. Theorie en praktijk komen samen in de bijeenkomsten. Zo delen deelnemers hun motivatie en ervaringen. Er wordt toegewerkt naar een realistische businesscase. Daarbij wordt stil gestaan bij zaken als marketing, verkoop, verpakking en logistiek. In de afsluitende bijeenkomst krijgen de deelnemers gelegenheid hun plannen en producten voor te leggen aan inkopers van zorgorganisaties en -klanten.

Gratis deelname

Deelname aan dit teler made programma is helemaal gratis dankzij de bijdrage van Rabobank Het Haringvliet. Er is plek voor enkele tientallen agri/food-ondernemers. Van hen wordt verwacht dat ze actief en betrokken aan het programma deelnemen. Ze krijgen daarbij persoonlijke ondersteuning en begeleiding. “Korte ketens van telers naar zorgorganisaties zijn goed voor milieu, mens en onze regionale economie”, onderstreept Koen Nouws Keij, directeur van Diverzio nog maar eens.

Gezonde Korte Ketens start op 22 november. Aanmelden: voor 1 november 2017 via info.hhv@rabobank.nl. De folder met meer informatie is te vinden op www.diverzio.nl.

Altijd op de hoogte blijven?