Gezonder aanbod in de automaten van Mars op scholen

19 februari 2018

Mars plaatste in 2017 een record aantal automaten met een gezonder aanbod op scholen. Op 700 locaties staat momenteel een Your Choice automaat staan. Deze automaat biedt scholen de mogelijkheid om een assortiment aan te bieden dat voldoet aan de richtlijnen van een zilveren of gouden kantine. Mars is een van de ondertekenaars van het Akkoord gezonde voeding op scholen.

In de automaten op middelbare en MBO-scholen kunnen zit een gevarieerd aanbod. Scholieren kunnen kiezen voor product van Mars of een product dat minder dan 110 kcal per portie bevat. Dit is volgens Mars het Your Choice concept. Mars biedt samen met de aangesloten partners deze vending machine kosteloos aan scholen aan.

Als ondertekenaar van het Akkoord gezonde voeding op scholen streeft Mars ernaar om zoveel mogelijk locaties van een vending machine met gezonde indeling te voorzien. In 2020 loopt het Akkoord af. Mars hoopt dat dan weer er nieuwe afspraken gemaakt kunnen worden om jongeren te helpen met het maken van gezonde keuzes.

Altijd op de hoogte blijven?