Greenport West-Holland lanceert beslisboom duurzame verpakkingen AGF-sector

27 januari 2022 Redactie Food

In samenwerking met KIDV en Partners for Innovation heeft Greenport West-Holland twee beslisbomen opgesteld die ondernemers in de AGF-sector en de sierteelt helpen hun verpakkingen te verduurzamen.

De beslisbomen voeren ondernemers op een overzichtelijke wijze langs de kennis die nodig is om tot een goed besluit voor verpakkingen te komen, zegt programma-manager Else Boutkan. Ze helpen onder meer om doelen te stellen en de juiste strategie te kiezen.

Boutkan: “Wat een duurzame verpakking is, hangt van veel aspecten af. Bijvoorbeeld van de functies die een verpakking vervult en de logistieke keten van een product. Via de beslisboom kom je bij de belangrijkste afwegingen die je als ondernemer moet maken.”

De beslisbomen zijn opgedeeld in vier fasen (ambitie, analyse, strategie en communicatie) en zeven stappen. Onderweg krijgen bedrijven informatie over onderwerpen zoals de verschillende functies van verpakkingen, recycling en hergebruik, de logistieke keten en wet- en regelgeving. 

De beslisbomen zijn gratis te downloaden via duurzaamverpakkentuinbouw.nl. Hier vind je ook meer informatie over de beslisbomen en de partners die meewerkten. 

Bron: KIDV 

Altijd op de hoogte blijven?