Groente en fruit bij Dirk van den Broek krijgen keurmerk On the way to PlanetProof

22 augustus 2023 Redactie Food Dirk van den Broek

Vanaf 11 september krijgt een groot deel van het onverpakte groente- en fruitassortiment bij supermarkt Dirk van den Broek het keurmerk On the way to PlanetProof. De supermarkt wil haar klanten daarmee een duurzamere optie aanbieden.

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof is ontwikkeld door Stichting Milieukeur en zegt de integrale verduurzaming op de thema’s natuur, klimaat en dier te borgen. Bij het keurmerk zijn ruim 2000 telers en boeren aangesloten, zowel in Nederland als internationaal. Deze keurmerkhouders werken aan een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en dierenwelzijn.

“Wat we nu doen, heeft gevolgen voor later. Dus daar horen verantwoorde keuzes bij. Bijvoorbeeld door het kritisch kijken naar de milieu-impact van de producten die we verkopen”, zegt Marcel Huizing, directeur van Dirk. Al eerder kregen zuivelproducten van het huismerk van Dirk het keurmerk. De supermarkt wil hiermee een volgende stap zetten in de verduurzaming van haar assortiment.

Altijd op de hoogte blijven?