Groente- en fruitconsumptie Nederland neemt toe

13 januari 2022 Redactie Food

De consumptie van groente en fruit in Nederland steeg in 2021. Nederlandse huishoudens kochten 3 procent meer groente en fruit ten opzichte van het voorgaande jaar, blijkt uit een analyse van GroentenFruit Huis, op basis van cijfers van het GfK.

De stijging van groente- en fruitconsumptie is al langer te zien: in 2020 nam deze met 4 procent toe. In 2021 hadden vers gesneden groenten binnen de huishoudelijke consumptie het grootste aandeel, namelijk 36 procent. Ook blijkt de verkoop van verspakketten gestegen: het aantal kopers van verspakketten steeg met 7 procent. Het meest verkochte verspakket is tomatensoep, gevolgd door lasagne en curry madras.

De verkoop van groente en fruit online nam ten opzichte van voorgaand jaar met 40 procent toe. Dat is ook terug te zien in de cijfers van online supermarkt Picnic, die zelf onderzoek deed. Ook kochten mensen vaker lokaal: de verkoop van groente en fruit bij de kleine winkel, kraam of automaat bij de producent steeg met 20 procent. Ten opzichte van 2020 kochten Nederlanders 11 procent meer biologisch geteelde groente en fruit.

 

Altijd op de hoogte blijven?