Grolsch-medewerkers dreigen met acties

23 februari 2007

ENSCHEDE  - Werknemers van Grolsch dreigen de directie met acties. De vakbond FNV Bondgenoten stelt de directie van de bierbrouwerij een ultimatum over het cao-bod. Dat heeft woordvoerder Toon Wennekers van FNV Bondgenoten vrijdag aangekondigd.

Het ultimatum ligt maandag op de burelen van de Grolsch-directie, waarna deze nog twee dagen de tijd heeft om op haar eindbod terug te komen. De vakbond eist een loonsverhoging van 3 procent die binnen een jaar wordt uitbetaald. Grolsch wil de loonsverhoging over 18 maanden uitsmeren.

Verder is de directie van zins om het personeel drie atv-dagen te laten inleveren. Het personeel is resoluut tegen deze maatregel.

Volgens de woordvoerder van FNV Bondgenoten staan alle 150 leden achter acties. 60 Procent van de productiemedewerkers bij Grolsch is lid van de bond. Er is al een actiecomité gevormd dat onderzoekt welke acties mogelijk zijn. Werkonderbrekingen worden zeker niet uitgesloten.

Grolsch reageert rustig op het dreigement van de vakbond. 'De insteek van Grolsch en de bonden is om eruit te komen. Bij de ene cao-onderhandelingen lopen de gesprekken wat stroever dan bij de andere.'

Lees ook:
Grolsch komt met 'gedurfde' introducties (20 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Grolsch

Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven?