Gröninger Cleaning Systems draagt afdeling professionele reinigingsapparatuur over aan Kärcher

14 juni 2023 Redactie Food Kärcher

Gröninger Cleaning Systems B.V. en Kärcher Nederland hebben een overeenkomst bereikt voor de overdracht van de B2B-activiteiten in reinigingsapparatuur. Deze activiteiten, gericht op de regio Groot-Rijnmond, gaan per 1 juli 2023 verder onder de naam Kärcher Center Gröninger. Dit bedrijf wordt een volledige dochteronderneming van Kärcher. 

De naam Gröninger is al heel lang aan het merk Kärcher verbonden. Eind jaren 60 was Gröninger aanvankelijk importeur van het gerenommeerde Duitse merk. De samenwerking intensifieerde later in de vorm van een dealership voor de regio Groot-Rijnmond voor onder andere professionele hogedrukreinigers, schrob-/zuigmachines, (industriële) stofzuigers en veegmachines.

Deze vruchtbare samenwerking ligt aan de basis van de overdracht, die enkel betrekking heeft op de verkoop- en serviceafdeling van de reinigingsmachines. Gröninger zelf zal zich in de toekomst volledig concentreren op de ontwikkeling en bouw van turn-key installaties voor tankreiniging, IBC-reiniging en reiniging in de food & non-food industrie.

Berthold Schaap, mededirecteur van Gröninger: “De overdracht laat ons vervolgens toe om ons nog meer te focussen op Cleaning Systems (installatiebouw) en deze afdeling internationaal verder te ontwikkelen. De overdracht is dus een echte win-winsituatie voor beide bedrijven én al onze klanten. Ons huidige team betrokken bij reinigingsapparatuur gaat volledig over, dus voor de klanten blijven onze contacten en services volledig in stand.”

Roy Meter, managing director van Kärcher, vult aan: “De overname is ook een belangrijke strategische stap voor Kärcher. Alles is erop gericht de overgang voor de klanten zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. We houden het team stabiel. De gezichten blijven vertrouwd. De klant zal kunnen profiteren van een uitgebreider assortiment met nog meer mogelijkheden.”

Altijd op de hoogte blijven?