Handel in melkpoeder: lege schappen in Nederland

11 november 2010

DOETINCHEM - Babyvoeding in Nederlandse supermarkten is geregeld uitverkocht, nu handelaren er op grote schaal inkopen om het aan China door te verkopen.

Marktleider Nutricia bezoekt retailers om bedrijfsleiders over te halen ervoor te zorgen dat particulieren geen grote partijen kunnen kopen. Ook wordt gevraagd Nutricia in elk geval te waarschuwen als iemand veel melkpoeder ineens koopt. Dat melden de GPD-bladen.

Door het melamineschandaal kiezen Chinezen nu massaal voor flessenmelk van kwalitatief hoogwaardig bekend staande Nederlandse merken als Nutrilon (van Nutricia) en Friso (van Hero). Op internet blijkt een bloeiende handel te zijn ontstaan in melkpoeder van Nederlandse bodem.

Tussenpersonen die hier handel in zien kopen de producten niet rechtstreeks bij de fabrikanten maar kiezen ervoor om ze massaal in te slaan bij supermarkten en drogisten.

Nutricia zet de laatste weken alle zeilen bij om leegverkoop zo veel mogelijk te voorkomen. Het bedrijf verwacht niet dat de toegenomen vraag tijdelijk zal zijn, dus wordt daar op ingespeeld.

Lees ook:
Chinese voedselveiligheidsactivist veroordeeld (10 november 2010)

Weer melamine onderschept in China (23 augustus 2010)

Chinees onderzoek pleit Synutra vrij (18 augustus 2010)

Chinese babyvoeding veroorzaakt borsten (9 augustus 2010)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over babyvoeding

Altijd op de hoogte blijven?