Harvest House sluit zich aan bij SBTi en wil in 2040 klimaatneutraal telen

13 december 2022 Redactie Food

Foto: Unsplash

Harvest House, producentenorganisatie van Nederlandse vruchtgroentetelers, wil in 2040 klimaatneutraal telen. Daarom heeft de organisatie zijn reductiedoelstellingen vastgelegd bij SBTi, het Science Based Targets initative. Harvest House is een van de eerste producentenorganisaties die hierbij is aangesloten.

De telers van Harvest House telen tomaten, paprika’s en komkommers. Ze zijn zich bewust van de invloed die de kassen hebben op het klimaat. “Daarom zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen”, vertelt Marco Hanemaaijer, ketenmanager bij Harvest House.

Om de duurzame ambities te onderstrepen, heeft Harvest House zich verbonden aan het internationale Science Based Targets initiative. De Science Based Targets zijn wetenschappelijk onderbouwde klimaatdoelen. Als je hieraan voldoet, lever je een serieuze bijdrage om het Klimaatakkoord van Parijs te halen. “We laten hiermee zien dat we onze klimaatambities serieus nemen. Wij committeren ons aan het doel om de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 graad te beperken. Het zijn pittige ambities, maar we vinden het belangrijk om ons hiervoor in te zetten”, zegt Hanemaaijer.

De eerste doelstellingen zijn gericht op wat Harvest House zelf kan doen: het duurzamer maken van de kantoren en het wagenpark. Hiervoor wil de organisatie een CO2-reductie realiseren van 42 procent in 2030. Ook wordt in kaart gebracht wat de uitstoot bij de telers is en worden er samen met de telers reductiedoelstellingen opgesteld.

Altijd op de hoogte blijven?