HAS Den Bosch opent vestiging in Venlo

25 september 2012

DEN BOSCH - Hogeschool HAS Den Bosch opent volgend schooljaar een tweede vestiging in Venlo. Hier zullen eerst 2 opleidingen worden aangeboden: Toegepaste Biologie en Bedrijfskunde en agribusiness.

HAS Den Bosch zat voorheen alleen in Den Bosch. Omdat de vestiging Venlo erbij komt, verandert de instelling haar naam in HAS Hogeschool. De opleidingen in Venlo starten in september 2013.

Aanleiding voor een uitbreiding naar Limburg, zijn de economische ontwikkelingen daar. De 2 opleidingen staan in het teken van business, natuur, plant, dier, mens en voeding en sluiten daarmee aan bij de activiteiten in de regio. In de toekomst volgen nog 4 andere opleidingen.

Gemeente, provincie en ministerie werken samen aan het versterken en verder uitbreiden van de economische groei in deze groene regio. Door opleidingen aan te trekken die aansluiten op de economische activiteiten in de regio, hebben studenten direct na een studie een carrièreperspectief, stelt de school.

“De agrofoodsector in Limburg is sterk en van groot belang voor de economie. ”, stelt Frans van Leijden, directeur van de vestiging van de HAS in Venlo. “Opleidingen van HAS Hogeschool dragen bij aan de versterking van deze sector en daarmee aan de kwaliteit van leven in Limburg.”

De jongeren die kiezen voor de nieuwe HAS, komen voornamelijk uit Limburg en Oost-Brabant. Ook Duitse studenten zijn welkom, al worden de opleidingen wel in het Nederlands aangeboden. De nieuwe vestiging zit aan de Spoorstraat in Venlo, op 3 minuten loopafstand van het centraal station.

HAS Hogeschool houdt op 10 november 2012 voor het eerst een open dag in Venlo. Scholieren en hun ouders krijgen dan informatie over de 2 opleidingen die de HAS in Venlo gaat aanbieden.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?