Heineken stuurt personeel Sierra Leone met verlof

21 oktober 2014

Sierra Leone Brouwerij, dochterbedrijf van Heineken, heeft in Sierra Leone het personeel naar huis gestuurd vanwege dalende verkopen door de ebola-epidemie. Ook zijn plannen voor de uitbreiding van de brouwerij stilgezet en worden grote investeringen tot nader order uitgesteld.

Volgens een woordvoerder van de brouwerij zijn de verkopen door het ebola-virus met 70 procent gedaald. Diverse nachtclubs en uitgaansgelegenheden in het land zijn al maanden gesloten, vanwege de ebola-uitbraak.

Te weinig werk

Omdat er te weinig werk is, gaan de medewerkers van de Sierra Leone Brouwerij met betaald verlof. De plannen om de brouwerij uit te breiden door voor ruim 9 miljoen euro in nieuwe apparatuur te investeren, zijn eveneens in de ijskast gezet.

Er werken in totaal 130 mensen bij de brouwerij. Een woordvoerster laat weten dat er geen Nederlanders werken. “Het gaat om een hele kleine operatie van Heineken.”

Toeleveranciers

Er staan daarnaast in Sierra Leone 24.000 banen op de tocht bij onder meer leveranciers en transportbedrijven van de brouwerij.

Aan ebola zijn inmiddels bijna 4500 mensen in West-Afrika overleden. Vooral Sierra Leone, Liberia en Guinee zijn getroffen.

Heineken heeft een belang van 83 procent in de Sierra Leone Brouwerij.

Lees ook:

Heineken verwerpt overname door SABMiller (15 september 2014)

Altijd op de hoogte blijven?