Heineken heeft een definitieve overeenkomst gesloten met China Resources voor een strategische partnerschap in China. Heineken zal een merklicentie vertrekken aan China Resources Beer, en koopt 40% van de aandelen. Daarmee wordt Heineken na China Resources de belangrijkste aandeelhouder van CRB.

Heineken in China

Als deel van de overeenkomst worden de huidige activiteiten van Heineken in China overgenomen door China Resources Beer. De Chinese brouwer krijgt een licentie op het Heineken-merk, waar Heineken royalties voor ontvangt. In totaal investeert Heineken zo’n 2,7 miljard euro in de Chinese branchegenoot. China Resources koopt op zijn beurt 464 miljoen euro aan Heineken-aandelen.

Grootste biermarkt

Heineken sluit de deal om meer te kunnen profiteren van de Chinese biermarkt, die de grootste ter wereld is en nog steeds groeit. Chinese Resources Beer is de marktleider in China met een wijdverbreid distributienetwerk. Als exclusieve buitenlandse partner van CRB zal het Heineken-merk een groeiende groep welgestelde Chinezen bereiken die veelal kiezen voor buitenlands ‘premium’ bier.

Altijd op de hoogte blijven?