Heineken verwerpt overname door SABMiller

15 september 2014

Heineken erkent door SABMiller te zijn benaderd voor een overname. De Nederlandse brouwer heeft een overname echter direct verworpen.

Het nieuws werd bekend via het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Dat had gepubliceerd dat de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer de familie Heineken-Carvalho heeft benaderd voor overname van hun aandelen. Een deel van de aandelen Heineken is in handen van de familie Heineken, de overige aandelen zijn beursgenoteerd.

Heineken wilde aanvankelijk niet op de speculaties ingaan, maar heeft kort na middernacht alsnog een persbericht uitgebracht. Daarin staat dat Heineken benaderd is door SABMiller. Na overleg met de grootaandeelhouder (de familie Heineken) heeft de onderneming geconcludeerd dat het voorstel 'non-actionable' is.

Zelfstandigheid bewaren

De familie Heineken heeft SABMiller en de onderneming Heineken geïnformeerd over zijn intentie om het erfgoed en de identiteit van Heineken als een onafhankelijke onderneming te bewaren. Heineken wil bovendien blijven groeien.

De biersector is zich al langer aan het concentreren. Heineken is één van de grootste spelers. De onderneming nam bijvoorbeeld in 2012 Asia Pacific Breweries over en 2 jaar eerder het Mexicaanse Femsa met daarbij het merk Sol.

Lees ook:

Heineken biedt op resterende APB-aandelen (4 december 2012)

Heineken rondt overname Femsa af (3 mei 2010)

 

 

Altijd op de hoogte blijven?