Heinz, FrieslandCampina, Hero en SCA bundelen goederenstromen

12 november 2012

NIJMEGEN - HJ Heinz, FrieslandCampina, Hero Benelux en SCA Hygiene Products zijn voor hun goederenstromen een samenwerking aangegaan met logistiek dienstverlener Nabuurs.

Dat meldt de website van TTM. Volgens Nabuurs is het voor het eerst dat 4 zulke grote producenten van fast moving consumer goods de handen ineenslaan bij retail- en foodservicedistributie.

De distributie vindt plaats vanuit 3 locaties met een oppervlakte van in totaal 63.000 vierkante meter (90.000 palletplaatsen).

Om de goederenstromen van de 4 goed te kunnen verwerken heeft Nabuurs op logistiek park Bijsterhuizen bij Nijmegen een nieuwe opslagruimte in gebruik genomen met uitgebreide faciliteiten voor overslag.

Ook is een deel van de magazijnruimte speciaal ingericht voor de opslag en distributie van chocoladeproducten. Te denken valt aan het regelen van temperatuur en vochtigheid voor bijvoorbeeld het broodbeleg van Heinz (Venz en De Ruijter).

Het bundelen van de goederenstromen zorgt ervoor dat de vrachtauto’s beter gevuld worden. Dat draagt - net als de inzet van langere vrachtautocombinaties (de LZV’s) - bij aan minder CO2-uitstoot.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?