Heinz schrapt banen bij Innovatiecentrum Nijmegen

17 september 2013

NIJMEGEN - Heinz schrapt zeker 50 van de 170 arbeidsplaatsen bij het Europese Innovatie- en Onderzoekscentrum (HIC) in Nijmegen. Dit centrum werd in april 2013 door de toenmalige kroonprins Willem-Alexander geopend.

Dat bericht de Gelderlander. Vorige week meldde Heinz dat nog dit jaar wereldwijd honderden banen verdwijnen, waaronder 180 in Nederland.

De ondernemingsraad van Heinz heeft nu een positief advies uitgebracht op de plannen voor een nieuwe organisatiestructuur van Heinz in Nederland, stelt woordvoerder Menno van der Vlist van Heinz tegen evmi.nl.

121 ontslagen ingevuld

“Op dit moment zijn 121 van de 180 ontslagen ingevuld”, zegt Van der Vlist in de Gelderlander. “Over de resterende 59 arbeidsplaatsen wordt nog onderhandeld. Het kunnen er dus ook nog minder worden,” zegt hij tegen evmi.nl.

In het HIC worden zeker 50 banen geschrapt, vooral onderzoekers en productontwikkelaars. Toch benadrukt van der Vlist dat Heinz in Nijmegen blijft innoveren. “Het HIC verdwijnt niet.”

Bij Zeist Benelux verdwijnen 45 banen en bij het Europese centrum in Zeist nog eens 21. Bij de ketchupfabriek in Elst verdwijnen op korte termijn ten minste 5 arbeidsplaatsen. Dat zijn allemaal kantoorfuncties. In Utrecht vallen vooralsnog gene ontslagen.

Schaalgrootte

“Met minder lagen en kortere lijnen gaat meer gebruikgemaakt worden van de schaalgrootte van Heinz”, stelt Van der Vlist. Daarnaast richt Heinz zich op minder, maar wel impactvollere, initiatieven voor grotere regio’s.

Op de vraag of er ook (Nederlandse) merken gaan verdwijnen, antwoordt hij: “Heinz is altijd sterk geweest in het managen van lokale merken. Dat blijft.”

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?