Heinz zoekt talent voor Innovatie Centrum

7 december 2012

ZEIST - Heinz is op zoek naar talent voor het nieuwe Heinz Innovatie Centrum dat in Nijmegen wordt gebouwd.

Met het nieuwe, hypermoderne R&D-centrum dat in het voorjaar van 2013 open gaat, komen zo’n 130 onderzoekers en ontwikkelaars uit binnen- en buitenland naar de Nijmeegse regio. Uiteindelijk biedt het centrum werk aan 200 medewerkers.

Behalve de investering die Heinz zelf doet in het onderzoekscentrum, geeft de provincie Gelderland een subsidie voor het opleiden van talenten. “Met deze subsidie ontwikkelen we een goed doortimmerd trainingsprogramma voor toptalenten”, zegt Erwin Rengers, directeur personeelszaken bij Heinz. Hij is ervan overtuigd dat Europese toptalenten voor Nijmegen zullen kiezen.

Kennis delen

Het Europese onderzoekscentrum biedt volgens Heinz een impuls voor Nederland als kennisland. Ook betekent het volgens het concern een economische springplank voor het bedrijfsleven, zoals kleine MKB-bedrijven. Dit omdat de kennis veelal in consortia met andere bedrijven, onderzoeks- en kennisinstellingen wordt ontwikkeld.

“Het idee dat bedrijven alleen maar met elkaar concurreren, is een achterhaald concept”, vervolgt Rengers. “Door samen te werken in innovatie, door kennis te delen, gaan we er allemaal op vooruit. Het gaat immers om wat de klant wil, niet de fabrikant.”

Bij de samenwerking valt te denken aan het ontwikkelen van nieuwe voedingsconcepten of om voeding te verbeteren. Zo werkt Heinz onder meer met partners in project Cater with Care, om voeding beter af te stemmen op de behoeften van ouderen.

Vacatures

Heinz heeft inmiddels een aanzienlijk deel van de vacatures vervuld. Een beschrijving van mensen met kennis van zaken die het bedrijf nu nog zoekt, staan op de website www.werkenbijheinz.nl. Het gaat onder meer om een packaging development manager en een process development technologist.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?