Vanaf 2 augustus is de beroemde HEMA hotdog verkrijgbaar in een vegan-variant. Het warenhuis ontwikkelde de hotdog in samenwerking met &Samhoudfood en diens twee-Michelinsterren chefkok Moshik Roth. De groente hotdog bevat 9 verschillende groenten en is geheel plantaardig, evenals het broodje en de saus, laat HEMA weten in een persbericht.

De gedachte achter de vegan hotdog is dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een gezonder en duurzamer leven, aldus HEMA. Tjeerd Jegen, CEO: “Wij waren de eerste winkelketen die producten voor de gewone man betaalbaar maakte en de eerste keten waar mensen in een restaurant bediend werden. Nu willen wij ook de eerste zijn die duurzaamheid betaalbaar maakt voor iedereen in Nederland.”

De vegan groente hotdog is vanaf vandaag in 10 HEMA-filialen verkrijgbaar, maar zal snel in meer filialen beschikbaar worden. Op dit moment kun je het broodje scoren in de filialen Centraal Station Utrecht, Amsterdam Zuid WTC, Amsterdam Nieuwendijk, Eindhoven – Centrum, Groningen – Paddepoel, Almere – Stad, Amsterdam Osdorp, Harderwijk, Nijmegen centrum en Maassluis.

HEMA volgt hiermee IKEA op met de veganistische snack: het Zweedse woonwarenhuis ontwikkelde vorig jaar al de veganistische hotdog. Deze 'veggie dogs' zijn sinds vorige zomer in heel Europa verkrijgbaar en zijn zelfs goedkoper dan de 'echte hotdog'.

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven?