Holland Foodz neemt failliet snoepbedrijf over

20 maart 2024 Unsplash
Snoepproducent Holland Foodz neemt het failliete Vero Sweet Presents over. Beide familiebedrijven produceren snoep voor klanten als HEMA, Bijenkorf, AH, Jumbo, Kruidvat, Xenos of De Efteling. Met de overname wordt opnieuw voorkomen dat Nederlands erfgoed in de snoepbranche verloren gaat, aldus Holland Foodz. 

Holland Foodz uit Oosterhout bestaat sinds 1894 en produceert oud-Hollands snoepgoed. Het bedrijf begon als suikerwerkfabriek Piet Aarden en nam diverse bedrijven over die geen opvolging hadden of noodlijdend waren. Zo nam Holland Foodz na het faillissement van Rens Joosen Suikerwerken in 2011 de productie van oud-Hollands snoepgoed als de Oosterhoutse Kaneelstok en Willem Stuvé Nougat over. Holland Foodz levert producten aan Nederlandse en Belgische kermissen, pretparken, supermarkten, warenhuizen en snoepwinkels, maar ook aan Duitse warenhuizen en andere Europese klanten. 

Vero Sweet Presents

Holland Foodz neemt nu het failliete Vero Sweet Presents over. Vero Sweet Presents in Waalwijk is 77 jaar oud en levert zogeheten snoepgeschenken. Bijvoorbeeld harten met bonbons, speelgoed met snoep, Hollandse molentjes met snoepgoed of kleine kauwgombalautomaten. Toen het bedrijf problemen kreeg met de voorfinanciering van zijn producten, moest het medio februari faillissement aanvragen. Volgens Holland Fooz is Vero het grootste bedrijf in Nederland wat zijn cadeauverpakkingen zelf ontwerpt en produceert.

Overname

Holland Foodz ziet de overname van Vero als een mooie kans die wordt gefinancierd uit eigen middelen. Volgens het bedrijf sluiten de activiteiten, het assortiment en de producten van Vero goed aan op die van Holland Foodz. Door de overname noemt Holland Foodz zichzelf nu, naast marktleider in oud-Hollands- en kermissnoep, ook marktleider in geschenkartikelen. “Wij bewaken de traditie van Nederlands zoet erfgoed en zetten die voort”, zegt directeur Roel Reijnen van Holland Foodz. “Alles wat historie en legacy heeft past goed binnen ons bedrijf. Bovendien heeft Vero dezelfde passie van een familiebedrijf als wij.” 

Holland Foodz neemt alle vaste werknemers van Vero over. Het bedrijf verhuist van Waalwijk naar Oosterhout, waar de productie zit. Holland Foodz neemt ook de samenwerking met de sociale werkplaats van Vero over. Die houdt in dat tientallen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het snoepgoed inpakken.  

 

Altijd op de hoogte blijven?