Holstaal gaat verder onder de naam Heleon Food BV

27 september 2022 Redactie Food

Holstaal, Nederlandse leverancier van RVS leidingwerk en componenten, gaat verder onder de naam ‘Heleon Food BV’. Sinds 2008 is Holstaal onderdeel van Heleon Group. De naamswijziging is een stap in verdere internationalisering en benadrukt de synergie van de verschillende bedrijven binnen Heleon Group. Tegelijkertijd verhuisde het bedrijf van Werkendam naar een nieuw modern bedrijfspand in het Gelderse Tiel.

Ook Heleon BV uit Middelharnis, moederbedrijf van Heleon Group en actief in de farmaceutische industrie, wijzigt haar naam in ‘Heleon Pharma BV’. Volgens Jan Timmer, CEO Heleon Group, is er gekozen voor de wijzigingen om ‘een nieuw tijdperk aan te duiden.’ Heleon Group heeft vestigingen in zowel België als Nederland en nam vier jaar geleden nog het Belgische Gillain & Co over. De internationale groei van de groep vraagt volgens hem om een duidelijkere profilering. “Als gespecialiseerde leverancier van hygiënische apparatuur en RVS-componenten vullen alle bedrijven binnen Heleon Group elkaar aan. Om die synergie en het internationale karakter te versterken kozen we voor de naamswijziging. Bovendien wordt er nu in de bedrijfsnamen Heleon Food en Heleon Pharma duidelijker onderscheid in de bediende markten weergegeven.”

Nieuw tijdperk

Met de naamswijziging begint een nieuw tijdperk voor het voormalige Holstaal. Het bedrijf startte in 1963 als Nederlandse vestiging van Dahmstahl en bouwde naam als betrouwbaar leverancier van RVS-componenten en adviseur van klanten in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie. De professionele positie van het bedrijf wordt nog steeds in belangrijke mate bepaald door een grote voorraadpositie en snelle levertijden. Speciaal hiervoor verhuisde het bedrijf in 2002 van Nieuwegein naar een nieuw bedrijfspand in Werkendam. Ook deze jas begon te knellen, waarna een nieuw pand in Tiel werd aangekocht. Deze nieuwe bedrijfshuisvesting met een totale opslag van bijna 4.000 m2 in combinatie met zes nieuwe Kardex shuttle systemen, voorzien van ‘Put to Light’ module, zorgt ervoor dat de groei van Heleon Food kan worden doorgezet. Maar ook dat de organisatie en logistieke processen verder verbeterd en doorontwikkeld worden. De totale opslagcapaciteit van Heleon Group bedraagt nu 9.000 m2 in combinatie met 16 Kardex shuttles, die samen het oppervlak verder vergroten met 2.500 m2.

Altijd op de hoogte blijven?