"Hoofdkantoor Unilever naar Rotterdam"

23 februari 2018

Diverse media melden dat de nieuwe hoofdvestiging van Unilever waarschijnlijk naar Nederland komt te staan en niet in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de zakenkrant Financial Times houdt de Britse overheid hier rekening mee. De krant concludeert dit op basis van opmerkingen van Britse overheidsfunctionarissen.

Unilever kondigde november 2017 aan te kiezen voor één hoofdkantoor in plaats van de huidige duale structuur met hoofdvestigingen in Rotterdam en Londen. Topman Paul Polman gaf aan dat hij de beslissing hierover uitstelde vanwege "politieke turbulentie". Het bedrijf heeft aangekondigd voor maart 2018 hierover een besluit te nemen, maar gaat niet in op speculaties over de eventuele locatie.

Nederland en Verenigd Koninkrijk lobbyden de afgelopen maanden om het hoofdkantoor binnen te halen. Hoewel de Britten nog niet alle hoop hebben opgegeven zei een Britse functionaris tegen de Financial Times dat "het geen enorme verassing" zou zijn als de keuze op Nederland zou vallen. Mocht dit gebeuren hopen de Britten wel andere afdelingen naar hun land komen en/of blijven.

Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven?