Hulp FrieslandCampina bij energie-efficiëntie

8 september 2015

FrieslandCampina en Bilfinger Efficiency zijn een strategisch partnerschap aangegaan voor het samen realiseren van de duurzame doelstellingen. Het gaat dan onder meer om een reductie van CO2-uitstoot met 40 kiloton en een verlaging van het energieverbruik. FrieslandCampina realiseert hiermee een energiebesparing van ruim 6 procent per productielocatie.

Dat meldt het zuivelconcern. FrieslandCampina schreef in het eerste kwartaal van 2015 een aanbesteding uit voor een energiereductieprogramma. Het Duitse Bilfinger Efficiency (moederbedrijf van het Nederlandse Tebodin) werd vervolgens geselecteerd om gezamenlijk het concept en het definitieve contract te ontwikkelen.

ENCORE

"Dit is een van de grootste opdrachten ooit verstrekt in de Europese voedingsmiddelenindustrie voor een energie-efficiëntieproject ", aldus Peter Eilers, Voorzitter van de Executive Board van Bilfinger Efficiency GmbH.

De eerste stap van de samenwerking wordt gezet in project 'ENCORE' (Energy Consumption Reduction and Efficiency). In de eerste fase hiervan worden maatregelen vastgesteld, opgesteld en toegepast om de energie-efficiëntie op vijftien productielocaties in Nederland en daarbuiten te verbeteren.

Klimaatneutrale productie

Het project maakt deel uit van de implementatie van FrieslandCampina’s duurzaamheidsstrategie. het zuivelconcern richt zich vanuit strategisch oogpunt op duurzaamheid en klimaatneutrale productie, onder meer via 'route2020' en de doelstelling om klimaatneutrale groei te realiseren.

Na ondertekening van de raamovereenkomst is de uitvoering van het optimaliseringsprogramma direct gestart. Hierbij zijn verschillende ondernemingen van Bilfinger betrokken, waaronder Tebodin (engineering & consultancy), dat onder meer verantwoordelijk wordt voor het projectmanagement.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?