Iglo start duurzaam en gezond programma

27 mei 2015

Iglo zal haar productportfolio over 5 jaar geheel duurzaam hebben ingekocht en geproduceerd. Ook zal dan 100 procent van de producten een 'gezondere keuze optie' zijn. De fabrikant heeft een Nutrient Profiling Tool om elk product te beoordelen op calorieën, verzadigde vetten en zout. Ook wordt een programma tegen voedselverspilling gestart.

Dit alles maakt onderdeel uit van het Forever Food Together programma dat Iglo Nederland nu in ons land heeft gelanceerd, als onderdeel van een internationale uitrol.

In dit programma worden beloftes gedaan richting 2020 op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo belooft Iglo onder meer dat elke innovatie, qua gezondheid, smaak en versheid, in de toekomst beter zal zijn dan de huidige producten of dan andere merken in de markt.

Recente introducties die passen bij deze doelstellingen zijn onder meer Omega 3 Vissticks en Volkoren Vissticks.

Minder calorieën, verzadigd vet, zout

Voor producten die bij het ontwikkelde Nutrient Profiling Tool nog niet voldoende scoren, is een R&D-programma ontwikkeld. Doel hierbij is de ingrediënten aan te passen, om calorieën, verzadigde vetten en zout te verminderen, zonder concessies te doen op smaakgebied.

De fabrikant heeft verder een eigen ‘Nutrition Advisory Board’, een adviesorgaan met onafhankelijke voedingskundigen uit Europa, die adviseert en meedenkt over de Iglo-richtlijnen. In de Nutrition Advisory Board zitten onder meer professor Mike Rayner (WHO) en professor Judith Buttriss (British Nutrition Foundation).

MSC-vis

Iglo geeft verder aan dat vanaf nu al de gebruikte vis 100 procent MSC-gecertificeerd is. Het bedrijf stelt in Europa de grootste afnemer van MSC-vis te zijn. Iglo is ook het enige voedingsmiddelenbedrijf dat aan de wieg heeft gestaan van zowel het Marine Stewardship Council als het Aquaculture Stewardship Council.

iFreeze

Iglo start nog dit jaar met het iFreeze programma, om consumenten voor te lichten over de mogelijkheden die (in)vriezen biedt. Dit gaat verder dan alleen de promotie van eigen producten. Consumenten krijgen ook tips over het bewaren van voeding en het invriezen ervan.

Samen met leveranciers wordt bekeken hoe verspilling in de keten kan worden teruggedrongen. “Zo denken we bijvoorbeeld mee over het verwerken van kwalitatief uitstekende stukjes vis die na het fileren overblijven in vissticks.”

Verder wordt onderzoek gedaan naar voedselverspilling, in Nederland onder meer samen met Wageningen University en de FNLI.

Lees ook:

EVMI achtergrond & analyse – Verduurzaming voeding

(premium)

 

Altijd op de hoogte blijven?