inPhocal presenteert zich op Food Technology

24 maart 2023

Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.

Lasers om te coderen worden in de voedingsmiddelenindustrie nog maar beperkt toegepast. Tot nu toe: inPhocal ontwikkelde een unieke concentrische laserbundel die inkjet overbodig maakt en codeert zonder milieubelastende inkt en bijbehorende productielijnproblemen. En als het aan inPhocal ligt blijft het daar niet bij. Hun laserbundel kan net zo makkelijk door metaal snijden of computerchips uit een wafer knippen. Deze optische oplossing komt oorspronkelijk uit het deeltjesinstituut CERN van waaruit de eerste markeersystemen in 2022 zijn geleverd. De bedoelde toepassingen zijn onuitwisbare lasermarkeringen met superhoge snelheid. Dit kan omdat hier, in tegenstelling tot bij normale lasers, je de laserbundel niet meer zeer precies hoeft te focussen. Daarmee kan de laserbundel op hoge snelheid over elk oppervlak of vorm bewegen.

“Wij zijn een CERN spin-off met eigen patenten en de enige in de markt die op deze snelheid, zonder de laserfocus actief bij te stellen of door robotische ondersteuning, op 3D-oppervlakken kunnen markeren.”

inPhocal vind je op standnummer SF-a. 

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?