Inschrijving voor Pentawards geopend

7 februari 2018

De Pentawards is een wereldwijde competitie gewijd aan verpakkingsdesign in verschillende categorieën. De inschrijving voor de twaalfde editie van deze wedstrijd is nu geopend. Tot en met 23 maart kunnen bedrijven/designers zich inschrijven voor deze prijs. De awards worden uitgereikt op 6 september in het Guggenheim museum in New York.

De Pentawards kent de volgende categorieën: Beverages, Food, Body, Other Market, Luxury en Miscellaneous. Dit jaar is er een nieuwe categorie voor duurzame verpakkingen toegevoegd, namelijk Sustainable Design. Daarnaast is er een overall prijs: de Diamond Pentaward.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een internationale jury die bestaat uit onder andere de voorzitter van de Pentawards Brigitte Evrard en Heineken-directeur Mark van Iterson zitten. In mei 2018 bepaalt de jury welke verpakkingen genomineerd worden voor een prijs.

Vorig jaar won Infinito uit Peru de prijs in de categorie Food voor de verpakking van Candela Chocolate. In de Beverage categorie ging de prijs naar de Japanse Ryuta Ishikawa voor de flessen van Kirinzan. En de Diamond Award ging naar Perfumes y Diseño.

Alle informatie en voorwaarden voor deelname staan op de site van de Pentawards.

Altijd op de hoogte blijven?