Instock presenteert Bammetjes Bier

2 juni 2017

Op vrijdag 9 juni wordt in Utrecht het eerste flesje Bammetjes Bier opengetrokken. Het is een product van de kleinschalige restaurantketen Instock, dat zich ervoor inzet voedselverspilling tegen te gaan.

Bammetjes Bier

Bammetjes Bier is het tweede biertje van Instock. Het is de opvolger van Pieper Bier, dat wordt gemaakt van aardappels. De zomerse opvolger van Pieper Bier smaakt als een Weizen en is ditmaal gemaakt van gered brood. “Een derde van alle voedselproductie wereldwijd haalt ons bord niet. Dat kan anders’’, aldus de initiatiefnemers. “Om nog meer eten te redden, zijn we samen met Brouwerij Troost het experiment aangegaan om van reststromen bier te maken – als eerste in Nederland! Met als resultaat ons Pieper Bier en ons nieuwe Bammetjes Bier.”

Instock

In de restaurants van Instock creëren koks gerechten en menu’s, op basis van de oogst van de dag. Deze oogst wordt opgehaald bij supermarkten. De gerechten bestaan gemiddeld voor tachtig procent uit producten die anders waren verspild. De overige twintig procent is bijvoorbeeld olijfolie of zuivel, die moet worden bijgekocht.

De lancering van het Bammetjes Bier vindt plaats bij Instock Utrecht aan de Vleutenseweg 382, op vrijdag 9 juni van 17.00 tot 22.00 uur. Entree is gratis.

Lees ook:

     

Altijd op de hoogte blijven?