Ishida toont veelzijdigheid op Anuga FoodTec

12 februari 2018

Ishida Europe toont tijdens Anuga FoodTec oplossingen voor het wegen, verpakken en kwaliteitscontroles voor de foodsector. Zo toont Ishida een röntgenstraal waarmee botresten in vleesfilets kunnen worden opgespoord, een weegsysteem die verschillende soorten bevroren voedsel tegelijkertijd kan wegen en een systeem om verse producten die plakken te behandelen. Anuga FoodTec is van 20-23 maart in Keulen.

Een van de machines die Ishida demonstreert is de 32-koppige CCW-RV-232B. Het getoonde model is waterproof en kan gemixt bevroren voedsel wegen. Het apparaat kan in één keer maximaal acht producten bestemd voor één verpakking wegen. Dankzij de 'triple combination calculation software' is de machine snel, accuraat en efficiënt.

Ook toont Ishida het IX-G2 x-ray inspection system. Deze machine helpt voedingsfabrikanten met de kwaliteitscontrole. De röntgenstraal detecteert de kleinste objecten, zoals kleine botfragmenten in vlees- en kipfilet.

Daarnaast kunnen bezoekers ook de zes-koppige CCW-R2-106B Fresh Food Weigher (FFW) bekijken. Deze machine is speciaal gemaakt voor plakkende versproducten en kleinere productieseries. Een product komt met een lopende band bij de weger. Daar leidt een operator de producten via een van de zes transportbanden naar de weegtrechter. Hiermee wordt de snelheid en efficiency van het weegproces vergroot. In de weegtrechter zijn speciale plastic schapers bevestigd waardoor het plakkende product minimaal contact maakt met de oppervlakte.

Altijd op de hoogte blijven?