Jaap Korteweg Emerging Entrepreneur of the Year

12 oktober 2016

Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager (rechts) is gekozen tot EY Emerging Entrepreneur of the Year. Hij kreeg deze prijs mede vanwege de innovaties van het bedrijf en de snelle en internationale groei.

Dat maakte de organisatie van EY Entrepreneur Of The Year 2016 bekend.

Korteweg onderscheidt zich volgens de jury met zijn product en zijn ambitie om de grootste vegetarische slager ter wereld worden.

Aversie

“Die ambitie wordt niet gedreven door een aversie tegen vlees op zich, maar door een onderbouwde aversie tegen de reguliere vleesindustrie. En die leidt tot een prachtig voorbeeld van innovatieve disruptie.”

Eigenheid

Het EY Entrepreneur Of The Year programma met diverse awards focust op “ondernemers die breken met tradities en bewijzen dat innovatie de nieuwe standaard is en die dat doen met passie, leiderschap en eigenheid”.

De prijzen die jaarlijks in ruim 60 landen wordt uitgereikt zijn bedoeld om succesvol ondernemerschap te belonen en zichtbaar te maken.

Duurzame 100

Korteweg is ook met stip gestegen in de Duurzame 100 van Trouw. Vorig jaar stond hij nog op plek 49, nu staat hij op plek 4 en is hij de eerste foodondernemer. Paul Polman van Unilever staat op plek 9.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?