Jan Zandbergen breidt uit

28 februari 2014

VEENENDAAL - Jan Zandbergen BV is gestart met de bouw van extra opslagcapaciteit voor diepgevroren producten. De koel- en vriescapaciteit wordt door de uitbreiding verdubbeld tot 9000 vierkante meter. "Daarmee worden we één van de grotere voorraadbeheerders van vlees in Europa."

Jan Zandbergen BV stelt dat de huidige capaciteit met de moderne koel- en vrieshuizen en de geavanceerde shockvriezers niet voldoende is. De vleesimporteur is de laatste jaren sterk gegroeid en verwacht ook de komende jaren zich verder te ontwikkelen. Op het eigen terrein in Veenendaal wordt daarom een vrieshuis gebouwd (op de afbeelding rood gemarkeerd)  met nog eens 14.000 extra palletplaatsen, goed voor zo'n 12.500 ton opslagcapaciteit.

Automatisch kranensysteem

Het vrieshuis wordt ingericht met  een automatisch kranensysteem. Ook komen er enkele laad- en losdocks bij en wordt de expeditieruimte uitgebreid. Verwacht wordt dat in het eerste kwartaal van 2015 het geheel operationeel is.

Het grote voordeel van de uitbreiding is dat alle bedrijfsonderdelen en de complete voorraad op één locatie komen, wat praktischer is voor het overzicht en de bedrijfsprocessen, meent Jan Zandbergen BV.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?