Jonge Ambassadeurs van de Techniek gezocht

20 augustus 2013

WOERDEN - TechniekTalent.nu zoekt jonge enthousiaste medewerkers om Bedrijfsambassadeurs van de Techniek te worden. Zij laten middelbare scholieren zien hoe leuk en uitdagend werken in de techniek is en zetten hun werkgever zo in de schijnwerpers van het jonge publiek.

Als Ambassadeur van de Techniek maken de jonge medewerkers  hun werk bekend bij middelbare scholieren. Door voorlichting te geven namens het bedrijf, kan een hogere instroom van jongeren in de techniek worden gecreëerd, waardoor het arbeidspotentieel op de technische arbeidsmarkt groeit.

Naamsbekendheid

Ook wordt de naamsbekendheid van het bedrijf onder scholen, techniekdocenten en leerlingen in de regio vergroot. Daarom nodigt TechniekTalent.nu ook nadrukkelijk bedrijven uit hun jonge, enthousiaste medewerkers op te geven voor het project Ambassadeurs van de Techniek.

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen, bedoeld voor meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek.

Trainingen

Het landelijke project Ambassadeurs van de Techniek wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd. Jongeren die werken en/of leren in de techniek krijgen professionele trainingen in communicatie- en presentatietechnieken en gaan vervolgens in duo’s langs middelbare scholen in hun regio, om zo bij leerlingen ‘techniekkriebels’ op te wekken.

En die aanpak werkt, stelt de organisatie: leerlingen en docenten geven de gastlessen een dikke acht. Verder blijken deze gastlessen positief bij te dragen aan de instroom in de techniek sector of de technische profielen.

Netwerk uitbreiden

Inmiddels zijn er zo’n 100 ambassadeurs in heel Nederland. Zij krijgen een officieel certificaat, een vrijwilligers- en onkostenvergoeding, breiden hun netwerk uit en doen leerzame ervaringen op. Bovendien zijn ze door de ontwikkeling van hun presentatievaardigheden beter inzetbaar voor voorlichtingsactiviteiten van het eigen bedrijf.

Ambassadeurs kijken er met plezier op terug: “Ik heb geleerd om met vertrouwen voor een groep te staan en geleerd hoe je jongeren kunt motiveren” en “Ik vind het heel belangrijk dat er meer jongeren voor de techniek gaan kiezen en daar helpt dit project aan mee.”

Geïnteresseerde werknemers (tussen de 17 en 30 jaar)  dienen tijdens schooljaar 2013-2014 in ieder geval beschikbaar te zijn voor 4 dagdelen voorlichting op school en 1 voorlichting op een beurs. De trainingen (4 bijeenkomsten) voor de nieuwe lichting start in september/oktober. Er kunnen maximaal 50 jongeren deelnemen.

Meer informatie

 

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?