Jonkman volgt Meijer op bij FrieslandCampina

12 juni 2014

AMERSFOORT - Margrethe Jonkman wordt corporate director Research & Development bij FrieslandCampina. Zij neemt deze functie over van Emmo Meijer, die met pensioen gaat. Verder heeft de ledenraad van de zuivelcoöperatie het bestuur rond.

Jonkman (1969) (links) werkt als director Innovation Infant & Toddler Nutrition bij FrieslandCampina. Zij studeerde aan Wageningen UR en is aan diezelfde universiteit gepromoveerd.

Zij trad in 1997 in dienst bij FrieslandCampina en is in januari 2011 benoemd in haar huidige functie. Jonkman heeft leiding gegeven aan het wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor kindervoeding van FrieslandCampina. Haar benoeming tot corporate director R&D gaat per 1 oktober 2014 in.

Emmo Meijer

Meijer (1951) (rechts) studeerde scheikunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is daar in 1979 gepromoveerd. Daarna heeft Meijer diverse onderzoeks- en bestuurlijke topfuncties bekleed bij grote bedrijven, waaronder DSM en Unilever.

Hij is tevens buitengewoon hoogleraar aan de TU Eindhoven en onder meer voorzitter van de raad van toezicht van Universiteit Utrecht, lid van de raad van bestuur van KU Leuven, raadslid van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid, voorzitter van het Top Institute Food and Nutrition (TIFN) en voorzitter van het TKI Agri&Food.

Meijer bekleedde de R&D-functie sinds april 2011. Hij gaat met pensioen na een loopbaan van bijna 40 jaar.

Nieuwe vice-voorzitter

De ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. heeft in haar vergadering van 11 juni Sandra Addink-Berendsen benoemd tot bestuurslid. De bestuursleden Angelique Huijben-Pijnenburg en Frans Keurentjes zijn door de ledenraad herbenoemd.

Jan Keijsers volgt de in december 2014 aftredende Jan Uijttewaal op als vice-voorzitter van het bestuur en de raad van commissarissen. Alle benoemingen gaan in op 16 december 2014.

Lees ook:

Emmo Meijer: Herwaardering melkvet nodig (30 oktober 2013)

FrieslandCampina breidt uitgaven R&D uit (14 maart 2012)

‘t Hart: Investeren in R&D blijft noodzakelijk (3 februari 2012)

Meijer (Unilever) naar FrieslandCampina (7 februari 2011)

Altijd op de hoogte blijven?