ROSMALEN – De nieuwe etiketteringswetgeving, die grotendeels in 2014 ingaat, biedt volop kansen voor voedingsmiddelenproducenten.
Dat wordt duidelijk tijdens de lezing 'Innovatiekansen met nieuwe etiketteringswetgeving', die op 23 en 24 mei tijdens de Foodtech 2012 in het Autotron in Rosmalen wordt gehouden.
Consultant Ellis van Diermen van Précon Food Management gaat aan de hand van theorie- en praktijkvoorbeelden in op de gevolgen voor de verpakkings- en specificatiesystemen. Ook komt aan de orde wat dit betekent voor de huidige bedrijfsvoering en de producten.
Het gaat dan om het ontwerp van de verpakking, maar ook om de gevolgen binnen category management, beheer van verpakkingsvoorraden, aanschaf van machines voor een nieuw formaat etiket, maar ook om wijzigingen in recepturen.
Foodtech, de Nederlandse vakbeurs voor technologie en innovatie in de voedingsmiddelenindustrie, heeft tijdens de beurs een compleet lezingenprogramma voor voedingsmiddelenproducenten.
Lees ook:
- ‘Etiket op sap moet duidelijker’ (9 maart 2012)
- Regels voor etiket op sap wijzigen (15 december 2011)
- ‘Vraag naar energiezuinige interne logistiek stijgt’ (17 november 2011)
- FNLI tevreden over herziening etiket (6 juli 2011)
- Europa akkoord met etikettering (6 juli 2011)