Kerry Breda sluit fabriek

27 februari 2007

BREDA - Kerry Ingredients (het voormalige Nibb-it) in Breda gaat sluiten. Hierdoor verliezen alle 50 medewerkers hun baan.

De voedingsmiddelenfabrikant van onder meer snacks en convenienceproducten heeft tot de sluiting besloten omdat de fabriek in Breda structureel een half miljoen euro verlies per jaar maakt.

De markt voor gevriesdroogde groenten zakt volgens de directie in. Daarnaast zou ook op de vleesproducten geen winst meer behaald kunnen worden. Daar bovenop hebben sterk gestegen energiekosten het bedrijf verder in de problemen hebben gebracht. De directie ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan sluiting.

FNV Bondgenoten is ‘geschokt’ door het besluit en vindt dat onderzoek eerst maar moet uitwijzen of de directie geen andere mogelijkheden heeft.

Ruim 2 jaar geleden vond al een reorganisatie plaats bij het bedrijf. Toen werden 47 van de 111 banen geschrapt. Kerry, dat groenten en vlees droogt en vervolgens levert aan onder andere soep- en sausfabrikanten, had last van zware concurrentie uit Azië en wijzigende consumentenbehoeften.

Lees ook:
Unilever sluit Bertolli Caffès (26 februari 2007)

Premier Foods sluit fabrieken Engeland (25 januari 2007)

Avebe sluit dochter Latenstein (15 januari 2007)

Altijd op de hoogte blijven?