KFC vraagt zegen over visbroodje

23 februari 2007

LOUISVILLE – Kentucky Fried Chicken heeft paus Benedictus XVI gevraagd, de Fish Snacker Sandwich te voorzien van de Apostolische zegen. Of de paus hierop ingaat is nog onbekend.

KFC probeert zo in een goed blaadje te komen bij vrome katholieken, die immers op aswoensdag en op vrijdagen geen vlees mogen eten. Vis is dan een aantrekkelijk alternatief.

‘Mensen kunnen iedere dag van de nieuwe Fish Snacker genieten, maar wij geloven dat het vooral op vrijdagen populair zal zijn’, aldus James O'Reilly, directeur marketing van KFC.

Nadat de industrie eerder al probeerde te scoren met halalvlees, heeft KFC rond de vastentijd de katholiek herontdekt, meldt website Katholiek Nederland

Of Nederland massaal valt voor het gezegende broodje is nog maar de vraag. De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft immers in 1989 al bepaald dat ‘aan de plicht tot vasten in de veertigdagentijd en tot onthouding op de vrijdagen kan worden voldaan, door zich te beperken in eten en drinken, roken of andere genoegens.’ Er mag dus -met mate- gewoon vlees gegeten worden op de vrijdagen.

Lees ook:
KFC vanuit heelal te zien (16 november 2006)

KFC lanceert nieuw restaurant (25 augustus 2006)

Bisschop: eet kip tijdens het vasten (8 maart 2006)

Altijd op de hoogte blijven?