‘Kijk naar zee voor oplossing wereldvoedselprobleem’

24 oktober 2014

Voor de oplossing van het wereldvoedselprobleem wordt te veel naar de aarde gekeken en te weinig naar de zee. Dat zei de Amerikaan Rob Trice van The Mixing Bowl tijdens het congres Silicon Valley meets Food Valley.

Volgens hem liggen juist in zee veel mogelijkheden om de noodzakelijke wereldvoedselproductie op te voeren. Dit vanwege de aanwezige ruimte maar ook vanwege de gezonde voedingsstoffen die vissen en schelpdieren als voedselbron bieden. Hij ziet dan ook kansen voor nieuwe technologische initiatieven die focussen op seafood.

Trice is oprichter van The Mixing Bowl Hub, een platform dat innovatieve ondernemers in food, landbouw en IT met elkaar verbindt om nieuwe hightech-oplossingen voor de agrofood te vinden.

Agro-food-IT

Tijdens het congres op Papendal, voorafgaand aan de Food Valley Expo, ontmoetten ’s werelds oudste (agro-food) en jongste (IT) sector elkaar om ervaringen uit te wisselen. Ondernemers uit Californië en Nederland konden hun initiatieven pitchen op het snijvlak van agro-food- en IT-innovaties.

Trice noemde de sterke focus op R&D bij de pitchers opvallend. Wel vond hij dat het ook belangrijk is de wensen van de afnemers/gebruikers te kennen. Ook vroeg hij zich af waar de echte ‘disruptors’ in Nederland zijn. “De ondernemers die verstoren en ontwrichten en zo regels veranderen. Silicon Valley omarmt juist diegenen die afwijken van de norm.”

Lees ook:

Voedingsapps: het dilemma van data (23 oktober 2014)

Fresco: ‘Samenwerking intensiveren en beter communiceren' (23 oktober 2014)

Vissen op exotische rivierkreeft: maak van een last een lust (26 maart 2014)

Fresco: ‘Redesign’ dierlijke productie nodig (20 maart 2013)

‘Wereldvoedselvoorziening blijft tegenstrijdig'(4 september 2012)

Altijd op de hoogte blijven?