Knapen: ‘Nederland maakt verschil voor voedselzekerheid’

29 augustus 2012

VENLO -  ‘Nederland maakt met kennis van zaken en een stevige inzet echt een verschil voor voedselzekerheid in ontwikkelingslanden.’ Dat zei staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken bij de conferentie ‘Food First: The business of nutrition security’ op de Floriade in Venlo.

Voedselzekerheid is voor Knapen een van de belangrijkste speerpunten. Bij de hervorming van het ontwikkelingsbeleid heeft hij een groot aantal activiteiten beëindigd om in plaats daarvan zwaar in te zetten op het bevorderen van voedselzekerheid.

Bij voedselzekerheid wordt vaak gebruikgemaakt van Nederlandse kennis, bijvoorbeeld over beter zaaigoed, slimme irrigatietechnieken, de organisatie van coöperaties en verzekeringen tegen misoogsten. De productie per hectare moet omhoog, maar ook de kwaliteit van voeding en de toegang van kleine boeren tot markten, vindt hij.

Aan de conferentie op 28 augustus namen zo’n 150 internationale en nationale experts uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap en maatschappelijke organisaties deel, waaronder Jay Naidoo, voorzitter van de Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) en Atzo Nicolaï, topman van DSM Nederland.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?