Koningin opent FrieslandCampina Innovation Centre

16 oktober 2013

WAGENINGEN - Koningin Máxima heeft woensdag het FrieslandCampina Innovation Centre op de campus van Wageningen University & Research Centre geopend. Ze deed dat met het uitschenken van een kan melk.

De opening stond in het teken van innovatie en het wereldvoedselvraagstuk. Dit omdat 16 oktober door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is uitgeroepen tot Wereldvoedseldag. Koninklijke FrieslandCampina N.V. brengt in het nieuwe Innovation Centre haar internationale kennis op het gebied van onderzoek en ontwikkeling samen.

Drie maatschappelijke vraagstukken

FrieslandCampina wil bijdragen aan het oplossen van drie maatschappelijke vraagstukken. Het gaat daarbij om het voeden van de groeiende wereldbevolking met voldoende nutriënten en betaalbare voeding, om de toenemende vergrijzing onder boeren het hoofd te bieden en om hen een toekomstperspectief te bieden en tot slot om duurzame productieketens.

Cees ’t Hart, ceo FrieslandCampina vindt dat het innovatiecentrum een plek moet worden voor innovatieve en duurzame oplossingen voor deze vraagstukken. "We willen ervoor zorgen dat we gezonde nutriënten naar alle delen van de wereld kunnen brengen. We zijn ervan overtuigd dat we nog meer uit melk kunnen halen. Melk bevat per calorie immers veel essentiële voedingstoffen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen.”

Proeffabriek en Experience Centre

Het FrieslandCampina Innovation Centre biedt ruimte aan 450 werkplekken, waarvan 350 voor onderzoek en ontwikkeling, en is van alle gemakken voorzien. Het gebouw met in totaal bijna 20.000 vierkante meter vloeroppervlak, beschikt over laboratoria, ruimtes voor smaaktesten, een proeffabriek, facilitaire ruimtes en kantoren. Daarnaast is er een Experience Centre met innovatiekeuken en proefbakkerij, waar bezoekers en medewerkers van FrieslandCampina van over de hele wereld producten kunnen proeven, ruiken en voelen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?